keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Vika luokkakokous reissun päällä!

Stanley Parkin Seawall, jonka maisemasta ei näköjään voi koskaan saada tarpeeks kuvia...

Mikä voiskaan toimia opiskelijoille parempana irtiottona kovaa vauhtia lähestyvien tenttiviikkojen lomassa, kuin päiväreissu isolla porukalla akvaarioon! Tässä vaiheessa eleltiin viimeisiä viikkoja lukukaudesta, jolloin yhtenä viikonloppuna päästiin vielä nauttimaan pitkästä lauantaipäivästä lempparicityyn Vancouveriin! Päivän teemana oli Vancouver Aquariumissa vierailu, mutta yllättävän lämpimästä ja keväisestä ilmasta nauttien hengailtiin ulkona Stanley Parkissa ja kierreltiin kävellen ympäri kaupunkia. Vancouverista ei voi koskaan saada tarpeekseen, varsinkin talven jälkeen jolloin muutoinkin valloittava kaupunki herää vielä enemmän henkiin ja ihaniin väreihinsä veden äärellä!



Sorry, not in service!
Huomio bussin tekstikenttään: "Sorry!" Tästä oli pakko tallentaa muisto, kun jopa bussit pyytää anteeksi ajellessaan "not in service." Tämä on paikallisten keskuudessa vitsi, koska Kanada tiedetään maana jossa pyydetään kaikista eniten anteeksi, ihan koko ajan ja vaikka varmuuden vuoksi jos välttämättä ei ole mitään anteeksi pyydettävää. "Sorry" on varmaan kaikista eniten käytetty sana ihan missä paikassa ja missä tilanteessa tahansa. Tässä on yks pienen suuri merkittävä ero Suomeen, jossa sori tai mitään muutakaan sanaa ei kovin herkästi sanota, riippumatta siitä oliko kohde tuttu vai tuntematon henkilö. Tällaisista arkipäiväisistä tavoista koostuu se fakta, että kanadalaiset on ihan oikeasti maailman ystävällisimpiä ihmisiä!

Meihin ulkomaalaisiinkin on tarttunut nämä ystävälliset tavat (ero on huomattava varsinkin mulla mutta ihmekös tuo kun kotimaa on eräs pohjoinen junttila...), jotka toivon olevan pinttyneet myös Kanadasta lähdön jälkeen minne tahansa jatkossa päädytäänkin.


Siellä näkyy pohjois-Vancouver! 


Mää en yleensä hehkuta yksittäisiä kaupunkeja näin paljon, mutta Vancouver on niiiiin ihana! Mun ehdoton lemppari maailmassa! <3




Kyllä jonkun pitää näistä perus-turistikuvistakin huolehtia!



Me lähdettiin tälle "luokkareissulle" UFV Internationalin Friend Without Borders -porukan kanssa. Kyseinen lukukauden alusta loppuun saakka kestänyt ohjelma oli tarkoitettu kaikille yliopiston opiskelijoille opiskelijastatuksesta (vaihtarit, kv- tai tutkinto-opiskelijat), kansalaisuudesta tai kotimaasta riippumatta. Tän kevään opiskelijoista oli ihan pari kanadalaista mukana, muut meistä olikin sitten ympäri maailmaa Euroopasta, Afrikasta ja Aasiasta. Me kokoonnuttiin vain kerran viikossa, joten ystävystyin suurimman osan kanssa kunnolla vasta ihan vikoilla tapaamisilla, mikä on sinänsä harmi koska tää mun yhden lukukauden mittainen aika Kanadassa oli niin lyhyt että olisin mielelläni tutustunut näihin tyyppeihin paremminkin ja käynyt tällaisilla päiväreissuilla Vancouverin läheisyydessä enemmänkin. 

Huomasin varsinkin sen, että ohjattujen tapaamisten ulkopuolella saattaa jopa paremmin ystävystyä ihmisten kanssa, kun löytää omankaltaiset henkilöt, ja voi heidän kanssaan vaihtaa ajatuksia ja esim. matkakokemuksia syvemmin huolehtimatta aikatauluista ja ryhmätehtävistä. Yliopistolla Friends Without Borders -tapaamisissa oli aina ohjatut keskustelut ja myös ryhmät muodostettiin ohjatusti, mikä oli tietysti hirmu rakentavaa ja opettavaista, muttei välttämättä synnytä niin syviä ystävyyssuhteita mitä muuten luonnollisesti syntyisi. 
Aina tällaisissa "kulttuureiden yhteentörmäyksissä" tajuaa, että me ollaan kaikki oikeastaan aika samanlaisia ja ajatukset on hyvin yhtenäisiä riippumatta mistä maasta tulee. Tai siis, tällöin ei ajattele sitä että kaikki on eri maista ja eri taustoista lähtöisin. 

Ihana kevään eka päivä!!


Näiden huipputyyppien kanssa ei voi olla muuta kuin superhauskaa! Tämä Vancouver-päivä kuuluu ehdottomasti kevään parhaisiin päiviin. Lista niistä on loputon...mutta tällaisia päiviä ei ole muita kaltaisia!

Ainakin siitä tunnistaa tosiystävät, että ne varmistaa vaihtoajan onnistumisen tekemällä sulle to do -listan vikalle kuukaudelle! Nämä oli sellaisia asioita jotka mun olis syytä toteuttaa ennen vaihdon loppumista!

Ainutta mahdollista kulkuneuvoa eli Greyhound -bussia odotellessa, Abbotsfordiin ja tenttiviikkoon paluun pelastaa jätskit:)

Tämä reissu teki yhdestä launtaisesta päivästä mahtavan! Oli myös huippua päättää tämän lukukauden UFV International -ohjelma tällaiseen päivään kanssaopiskelijoiden seurassa, joihin on saanut tutustua läpi lukukauden meidän yhteisissä tapaamisissa.

Building futures together!
Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti