torstai 23. helmikuuta 2017

Reissu Kalliovuorille ja eka midterm koe!

Heissan kaikille!!

Niin kun Anna viime postauksessa kertokin, niin viimeset pari viikkoo on ollu niin kiireisii et huh huh!! Paljon on ehtinyt sattunuun ja tapahtuun, joten katotaan saanko ne kirjotettua tähän postaukseen mitenkään järkevästi ;D

Toissa viikolla, kun oli nämä kuuluisat lumipäivät, (kampus siis suljettuna) mä lähdin parin kaverin kanssa laskettelemaan. Yhdellä puolitutulla on oma auto, joten lähdettiin hänen kyydillä aamulla aikaisin kohti Vancouveria ja mount seymorea. On uskomatonta, kuinka niin lähellä Vancouveria on kolme?!? Aika isoa laskettelukeskusta ja vain tunti Vancouverista on sitten vielä kuuluisa laskettelumesta Whistler (mm. olympialaisista tuttu). En oo moneen vuoteen lasketellu, mutta nuorempana kyllä siitä kovasti tykkäsin, joten olin tosi innoissani lähössä kunnon vuorille laskettelemaan. Alkuun oli vähän hakemista, mutta kyllä ne vanhat opit sieltä aika nopeasti palautu ja ai että kun oli kivaa!! Arkipäivänä rinteissä ei ees ollut paljon porukkaa, joten ei voinut, kun nauttia vauhdista ja upeista maisemista! Lasketellessa mietin, miksen oo tehnyt tätä moneen vuoteen, niin kivaa se oli! Laskettelukärpänen purais mua siis kyllä kunnolla ja nyt en malta ottaa koska pääsen uudestaan laskeen! 


Valmiina laskemaan! 


Mount seymore
Selfien paikka! 

Perjantaina lähettiin sitten ison vaihtariporukan kans kalliovuorille. Matka alko perjantaiaamuna ja meidän epäonneksemme sinne kulkeva moottoritie oli suljettu kokonaan, kiitos tämän kuuluisan lumimyrskyn… Ei sitten voitu muuta, kun ottaa kiertotie joka on noin 3h pidempi… Eli perjantai meni käytännössä bussissa istuen. Onneks maisemat oli tosi kauniit ja en voinut kun ihmetellä noita vuoria.. joka puolella oli toinen toistaan kauniimpia isoja ja pieniä vuoria.Lauantaina sitten päästiin itse asiaan ja käytiin mm. luistelemassa upeissa maisemissa lake louisessa ja saavuttiin kuuluisaan kylään nimeltä Banff. Banff oli super suloinen paikka kaikkineen pikkupuoteineen ja vuorimaisemineen. Yöelämäkin on mainitsemisen arvoinen asia :D Tottakai kun isolla vaihtariporukalla mennään viihtelle niin meno on sen mukaista :D Sununtaina sitten herättiin aikasin ja mentiin ns. kuumaan lähteeseen rentoutumaan. Oikeasti kyseessä oli lämmitelly ulkouima-allas :D vesi oli 39 astetta, joten mulle perus suomalaiselle ehkä hitusen liikaa :DD Rentoutumisen jälkeen suunnattiin sitten Banff gondolaan. Niin upeita maisemia että huh huh!! Loppupäivästä mentiin vielä kumipatjoilla laskeen mäkee :D (en tie onks tälle aktiviteetille joku suomenkielinen termi eng. snow tubing). Mentiin noilla yllättävän kovaa alas ja oli super hauskaa kun sidottiin monta kumipatjaa yhteen ja laskettiin isolla porukalla :D Loppujenlopuks päällimmäisenä tolta matkalta jäi mieleen upeet vuoret, tosilyhyet yöunet ja tietenkin monet naurut ihanan kv porukan kanssa.

Supersulonen Banff
Kivat maisemat tuolakin oli!
Lake louise!
         
Maanantai iltana palattiin sitten Abbotsfordiin ja heti tiistaiaamuna lähettiin tyttöporukalla Seattleen shoppailee ja kattoon nähtävyyksiä! Anna varmasti kertoo teille tarkemmin ton reissun tapahtumista, sillä siellä kyllä sattu ja tapahtu :D  Tullivirkailijat luuli meitä esim salakuljettajiks ja vaikka mitä :DD Rahaa kyllä palo tona viikkona ihan hirveesti, mutta sain tosi upeit kokemuksii hyvien tyyppien kaa, joten kaikki oli sen arvosta!

                            
Hehkutan näitä vuorii kokoajan, mut onhan ne nyt hienoi!
Reissujen jälkeen mulla iski pieni paniikki, sillä maanantaina mulla oli eka mid-term koe! Luin siihen ihan hyvin, mutta menin silti aika epävarmana kokeeseen. En yhtään osannu odottaa minkälainen koe siellä on tulossa ja en muista koska olisin jännittänyt näin paljon koetta. En ainakaan Vaasassa kertaakaan :D  Mua huvitti miks jännitin niin paljon, koska kyseessähän on vain mid-term, joka on noin 30% arvosanasta. Tilanne oli vaan jotenkin niin jännittynyt ja kun ohjaaja antoi kokeen, niin karu totuus paljastui. Siinä oli valehtelematta 15 sivua tehtäviä ja kolme tuntia aikaa. Jaksoin yllättävän hyvin keskittyä kolme tuntia ja musta tuntu että osasinkin ihan hyvin, mutten voi käsittää miks niitä tehtäviä oli niin paljon! Mulla jäi yks sivu kokonaan tekemättä, kun aika loppu kesken…  En tiiä oliks kaikilla sama ongelma vai oonko ite vaan hidas :D kuitenkin pistokokeissakin musta tuntuu että aika on super rajallinen ja se on yks tärkee tekijä täällä, että osaa tehä tehtävät nopeesti. Mul on semmonen fiilis, että täällä ei arvosteta niin paljon omaa pohdintaa vaan täällä mitataan se mitä oot oppikirjasta oppinu ja vastaus pitää tulla melkein kun apteekin hyllyltä. Ton kokeen jälkeen olin niin loppu ja väsyny ja näemmä sekasi, et lähdin luokkahuoneesta ilman takkia…:D Vasta iltapäiväl  tajusin et sehän jäi sinne luokkahuoneeseen. Onneks löysin sen :D  Keskiviikkona mulla oli toinen, hieman erilainen mid-term. Se oli vaan puoltoista tuntia ja siinä oli aikaa miettiä ihan hyvin. Johtopäätöksenä siis mid termien haastavuus on näemmä ihan kiinni ohjaajasta.

Mutta nyt onneks kiire alkaa pikkuhiljaa helpottaan, kun reissut on reissattu ja osa mid-term kokeistakin jo takana! Terkkuja Suomeen kaikille! Nauttikaahan hiihtolomasta ja menkää laskettelee, varsinkaa jos ette oo tehny sitä vähään aikaa :D (oon vieläkin ihan fiiliksissä kun kattelen noita laskettelukuvia) !!!! 



<3 Stella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti