torstai 23. helmikuuta 2017

Lumikaaos ja lukuloma selätetty!

Back in business! Paluu arkeen on viimein koittanut ja opiskelujen (eli läksyjen, miten voisikaan unohtaa...) pariin! Juuri ennen lukulomaviikkoa täällä siis oli vuosisadan lumimyräkkä, jonka johdosta koko yliopistokampus kaikkine palveluineen oli suljettu lähes kaikkina viikonpäivinä. Lumikaaos alkoi itse asiassa jo edeltävänä viikonloppuna, jolloin meidän oli tarkoitus lähteä Vancouveriin mutta reissu jouduttiin perumaan lumikaaoksen aiheuttaman julkisen liikenteen jähmettymisen vuoksi. 
Siitä seurasikin se, että mulla ja monilla muilla peruttiin viikon kaikki luennot (niin ikään mid-termit) ja hopsan, sainkin kahden viikon reading breakin. Tämä tosin tarkoittaa sitä, että oon ollut mun luennoilla viimeksi kolme viikkoa sitten, joten study moodiin pääseminen oli hitusen vaivalloista ja jouduin todella tekemään töitä päästäkseni kärryille mitä kursseilla itse asiassa on menossa. (Lukukauden aikataulua ei siis vain siirretty viikolla eteenpäin, vaan kaikki kurssiaikataulut on muuttuneet perusteellisesti.)

Nää likat lähti reissun päälle Jenkkilään! 
Luentojen peruuntumisen vuoksi tehtäviä kasaantui jo entisestään huiman työmäärän päälle yhä enemmän. Tää viikko onkin koostunut pitkistä päivistä luennoilla (=tunneilla, täällä ne todella on yläastetyyppisiä TUNTEJA)  ja kirjastossa yrittäessä kiriä kaikki palautusajankohdat ja tentit kiinni, omalta osaltani kuitenkaan siinä onnistumatta. Tavalliseen tapaan on ollut pakko priorisoida esseiden ja tenttipänttäämisten joukosta tärkeimmät to do-listan kärkeen, jolloin rästihommia on taas kerran jäänyt viikonlopulle. :D 
Perinteisen koulusaarnan jälkeen iloisempiin tarinoihin. Sellaisiin tarinoihin, joista en olis ikimaailmassa voinut uskoa tulevan totta, jos joku olis mulle niitä kertonut etukäteen! Me ollaan koettu uskomattomia reissuja ja päästy käymään meihin lähtemättömän vaikutuksen tehneissä paikoissa, vain yhden viikon aikana. 

Seattle here we come!




Seattle Premium Outlets ykköskohteena reissussa, tässä tulos...

Eka "lomaviikko", eli koulun sulkemisen aiheuttamat vapaapäivät, kului oikeastaan asuntolassa ja täällä meidän kotikaupungissa, koska kaikki olivat aika lailla jumissa omissa kodeissaan. Moottoritiet oli suurimmilta osin suljettu, busseja ei kulkenut ja ihmisten autot olivat jumissa pihoilla ja parkkipaikoilla. Asuntolassa oli tosin hauskaa (kuten aina), kun kaikki kokoontuivat yhteisiin tiloihin viettämään lumipäiviä. Yhtenä päivänä tosin sähköt meni poikki koko rakennuksesta, mikä aiheutti turhautumista ja tylsiä tunteja. Tottakai kaikkien suurin ongelma oli, ei suinkaan jääkaappi, valot tai ovien sähkölukko, vaan WI-FI. Opiskelijoiden elämä katkesi yhtä moneksi tunniksi kuin wi-fi oli poissa yhteydestä. :D
Onneksi meitä palvelemassa oli auki läheinen pubi, jossa illan pimeät tunnit vietettiin spontaanilla illallisella!
Pike Place Market, Seattle

Tältä näyttää meidän amerikkalainen ruokavalio käytännössä matkan alusta loppuun.
 Varsinainen lukuloma oli meidän kaikkien suomiasukkien osalta jännittävä! Markus pääsi Hawaiille ja Stella Kalliovuorille! Sitten kun porukka tuli takaisin vuoriseikkailultaan, lähdettiin vielä Seattleen Amerikan puolelle ja vikana perjantaina vaellettiin yksi tämän alueen suosituimmista ja puhutuimmista vaellusreiteistä, Lindeman Lake. Me tullaan vielä kertomaan kaikista näistä ikimuistoisista päivistä lisää tarkemmin myöhemmin, sitten kun kiireiseltä asuntolaelämältämme kerkeämme!;)

Blogin tapahtumia kannattaa seurata saadakseen vihiä surffauksesta ja muista elämyksistä Hawaiilla, The Rocky Mountains kohteista sekä lukuisista tyttöjen kommelluksista naapurissamme Trumplandiassa!

Yhdet suklaaöverit on pakko mahduttaa joka huviretkelle. Tällä kertaa tehtävä hoidettu Seattlen suklaatehtaalla!

Seattle Public Library. Jos joskus vielä tähän kaupunkiin eksyn, tänne meen ekaksi tutustuun!



Pahin (ja jollain kierolla tavalla hauskin ikinä) kommellus ja muisto on rajalta matkalla takaisin Amerikasta Kanadan puolelle. Täällä me oltiin jumissa parisen tuntia! "Mitäs jos me ei oikeesti päästä täältä eteenpäin":D

Oli hirmu vapauttavaa päästä hetkeksi tästä meidän pikkukaupungista ja etenkin pikkukampukselta (jossa me hengaillaan koko ajan, tottakai kun asutaankin täällä) pois ja vaihtaa maisemaa! Nyt osaa taas ihan eri perspektiivistä katsoa meidän koomista elämää täällä asuntolassa ja nauttia lukukauden toisesta puolikkaasta. Parin päivän poissaolon jälkeen tuntuu taas ihan kuin muuttaisi uudestaan uutena asukkaana sisään tänne ja kaikista arkipäivistäkin löytyy jotain uutta ja hauskaa. Meillä on maailman paras "perhe", jonka kanssa aika ei todellakaan käy pitkäksi!

Roadtrip tässä perheihmeessä kelpasi kyllä!


Kaikista normaalein kuva satojen poseerausten joukosta. Gum Wall, eli Seattlen kuuluisa purkkaseinä!

Tiedoksi, tämän ravintolan juttu oli merinäköala vaikkei siltä näytä:D

Downtown Seattle

Tyypillisesti Starbucks kupposet kädessä, tietysti kun Seattlessa ollaan niin maailman ensimmäisestä original Starbucksista!
Meillä oli vuokra-auto vielä sen verran aikaa käytössä, että päästiin tekemään vaellusretki Lindeman Lakelle vikana päivänä. Oltiin siis jo edellisenä päivänä palattu koti-Abbotsfordiin, ja lähdettiin noin tunnin ajomatkan päähän tähän vaelluskohteeseen. Itse vaellus oli toki hyvä, mutta vielä hienompaa oli ajella sinne pitkin maisemareittiä, jonka varrella oli jokia ja vuoristoa! Vaelluksesta saatte varmasti nähdä kuvia kyllästymiseen saakka. :)

Matkalla vaellusretkelle (huom. ilman bensaa, hoah...), ihanat ajomaisemat!!


Patikoimassa!

Meillä on niiin paljon kerrottavaa reissuista, varsinkin omasta näkökulmasta voin sanoa ettei mulla koskaan oo ollut niin tapahtumarikasta matkaa kuin tää pikkuruinen retki Seattleen muutaman tunnin päähän täältä. Meillä oli ihan käsittämättömän monta "ei voi olla totta..." hetkeä siellä, jolloin vain mietittiin että miksei olla mietitty sitä tai tätä aikaisemmin ja miten voi olla ettei käytännön asiat juolahda kenellekään VIIDESTÄ matkustajasta mieleen! Jännitystä ei ainakaan puutu, aito sellainen oli läsnä varsinkin rajanylitysmuodollisuuksia toimeenpantaessa...

Tällä hetkellä suunnitelmissa on uudet vaellukset, Vancouver Canucksien jääkiekkopeli, ratsastusretki, viinitasting, teemapartyT kommuunissa sekä kaukaisuudessa häämöttävä lukukauden loppu, jonka jälkeen elämä tosiaan jatkunee ja sillekin ajalle pitäisi jotain keksiä. :D
Ja ei vitsit, miksen oo tälläkin hetkellä tekemässä niitä LÄKSYJÄ??!? Huomenna odottaa pitkä päivä kirjoittaessa mun 10 sivun esseetä ja korjatessa edellisten tehtävien virheitä, hohhoijaa.

Suomessa taitaa hiihtolomat pyöriä joten hyviä hiihtokelejä!!! Varsinkin Tampereelle, josta en keksi yhden yhtä henkilöä joka saattais eksyä hiihtoladulle!
<3:llä Anna

PS. Tämän viikon superloistelias idea (ja tosifakta) on LASKIAISSUNNUNTAI, jonka kunniksi me täällä aiotaan leipoa LASKIAISPULLIA! En muista koska viimeks oon käyttänyt uunia tai edes lukenut reseptiä joten saa nähdä mitä tästä tulee. Oon kuitenkin enemmän kuin innoissaan esittelemässä laskiaiskulttuuria ja tarjoilemassa suomalaisia laskiaispullia meidän kansainväliselle väelle täällä vaahteran maassa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti