keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Matkakuumeessa

Enää kaks yötä lukuloman alkamiseen, mikä tarkoittaa että ajatukset alkaa täällä opiskelijakommuunissa lenteleen jo kauas pois velvoitteista, etenkin sekä ennen että jälkeen lukulomaa koittavista mid-term kokeista... Omalla kohdallani ei virallinen lukuloman startti tunnu olevan kovan työn takana, johtuen lumimyrskyn aiheuttamista muutamasta extra-vapaapäivästä. Kuten Stella jo mainitsi aiemmin, täällä lumimyrsky on sekoittanut ihan kaiken: kampukset on totaalisesti suljettu mikä tarkoittaa ettei luentoja ole, bussit ei kulje, kuntosalit ja ravintolat pysyvät kiinni eikä mitään muitakaan aktiviteetteja järjestetä. Huvittavinta tässä "lumimyrskyssä" on, että se vastaa meille suomalaisille todellisuudessa ihan tavanomaista pakkaspäivää, jolloin sataa lunta. Paikassa, jossa talvet ei tavanomaisesti ole lumisia, on kuitenkin luontevaa pysäyttää kaikki toiminta perinpohjin ihmisten turvallisuuden säilyttämiseksi. Teiden kunnossapito ei lumen paljouden vuoksi ole kovin tehokasta tai nopeaa, joten ollaan kyllä onnellisia että ihmiset saivat jäädä pariksi kotiin sen sijaan että olisivat joutuneet ajelemaan kesärenkaillaan pitkiä matkoja myräkän vallitessa. (huom. täällä kaikki liikkuvat omilla autoillaan ja suurin osa ilman talvirenkaita...

Mulla olis ollut tänään tiistaina luennot aamukasista iltakymppiin, joten olin salaa (tai jopa ihan julkisesti) superhelpottunut, että sainkin sen sijaan nukkua pidempään ja ansaita vapaapäivän, joka tuntuu erityisen mukavalta koska se on tiistaina! Mun tiistai olis ollut vielä pitkä ja superstressaava sisältäen mid-termin, quizin ja puheen. 
Tehtäviä tosiaan riittää entiseen malliin ihan järkyttävän paljon, joten hommat ei luentojen peruuntumisesta huolimatta lopu kesken. Silti on hauskempaa kun voi sääolosuhteiden vuoksi mennä oman aikataulun mukaisesti sen sijaan että seuraa lukkaria!:D
Pakko kyllä mainita jälleeeeen kerran, etten oo Vaasassa varmaan koko yliopistoaikana kirjoittanut yhtä paljon esseitä ym jos jonkinmoisia kirjoitustehtäviä kuin täällä nyt yhden ainoan kuukauden aikana.




Reading break starttaa siis kenellä milloinkin, mutta kestää läpi ensi viikon meillä kaikilla!! Nyt täytyy vaan varoa ettei tipu liikaa loma-moodille, koska oikeasti se ei ihan täysin oo lomaviikko vaan jotain ois tarkoitus saada aikaiseksikin. Monilla on mid-termit vasta reading breakin jälkeen (itse asiassa tän viikon koulun sulkemisten vuoksi melkein kaikilla siirtyi mid-termit reading breakin jälkeiselle viikolle), joten breakin aikana olis syytä valmistautua kokeisiin. Mutta ei huolta, valmistautumisen ehtii kyllä varmasti tekemään jossakin välissä!:D Tässä vaiheessa kaikilla vaan on niin hirmuinen matkakuume ja hinku päästä toteuttamaan kauan suunnnitellut reissut!

Stella on lähdössä viikonloppuna isolla vaihtariporukalla Rocky Mountainsille ja Markus kolmen muun vaihtarin kanssa Hawaiille! Näistä reissuista tulee varmasti ikimuistoisia ja niistä tuutte kuuleen (ja näkeen!) varmasti paaaaaljon!! ;) Mää en oo tekemässä toistaseks mitään kummallista (reading break lähenee, mutta eiköhän viikonlopusta tuu vähintään yhtä hyvä kuin menneistä viikonlopuista täällä!). Myöhemmin ensi viikolla, me lähdetään Seattleen viiden hengen tyttöporukan voimin!! En voi vieläkään uskoa että OIKEESTI mennään sinne, tosta reissusta tulee mahtavin ikinä! Seattle on vain parin tunnin ajomatkan päässä täältä Abbotsfordista, joten roadtrippi sinne oli suht helppo järkätä eikä vaadi kuin pari päivää. Stay tuned kun mää, Stella, Georgia, Rose ja Daphne suunnataan jenkkilään!!


Kuka vois koskaan kyllästyä vaelluskuviin?? Ei me ainakaan!


Täällä British Columbian provinssissa Vancouverin ja Abbotsfordin akselilla rikottiin ennätyksiä, kun lunta tuli todella enemmän kuin koskaan aikaisemmin! Läpi tammikuun paikalliset on kertoneet, kuinka tää talvi on täällä Kanadan eteläosassa epätavallisen kylmä ja luminen, ja nyt nuo ennätyslukemat toivat ikään kuin todisteen näille puheille. Talvi täällä on muistuttanut tosi paljon Suomen talvea (tosin ilman niitä -30 pakkasia...), joten välillä on kuulostanut hassulta kun ihmiset on niin järkyttyneitä pakkasasteista ja lumisateesta. Stereotyyppisesti Kanadan ilmasto muistuttaa kuitenkin Suomea, mutta tästä paikalliset ovat myös muistuttaneet meitä että olemme ainoassa "epätavallisen lämpimässä" provinssissa tällä hetkellä. Viereisessä provinssissa onkin oikeasti kunnon pakkaset ja lunta useammin kuin pari päivää vuodessa. 
Päivän blogi-uutiskatsaus lumisekasortoon: :D



Muistoja ihanasta Vancouver-viikonlopusta!<3



Voi Vancouver!!!<3






Jos joku on sattumoisin käynyt Seattlessa, otetaan vinkkejä vastaan suositelluista turistikohteista! ;)
Taas on jo puoliyö ja mun tämän viikon ainokainen luento on huomenna, syytä olla skarppina edes silloin... Julkinen liikenne on kulkenut myös todella heikosti lumisina päivinä, joten huomenna olis tarkoitus viimein yrittää päästä kauppaan ja takaisin onnistuneesti. :) Nyt kun tää suuri ja ihmeellinen lumimyrsky alkaa laantua, tuntuu että elämä ja arki palaa takaisin raiteilleen. Tää on ollut hauska kokemus kun maailma täällä ikään kuin "pysähtyy" useaksi päiväksi. 
Stay safe and warm! Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti