tiistai 10. tammikuuta 2017

Fiiliksiä Kanadasta!

Moikka kaikille!

Siitä on jo viikko, kun laskeuduttiin Vancouverin lentokentälle ja vaihto-aikamme oikeesti alkoi! Fiilis oli silloin jännittynyt, mutta samalla aika kotoisa. Tuntui ihan kuin oltaisiin laskeuduttu Helsinki-Vantaalle. Ulkona näytti ihan samalta kuin Suomessa ja Losin lomamatkakin oli ohi.



Nyt kun ollaan asuttu Kanadssa jo noin viikon, niin tuo sama kotoinen fiilis on vain jatkunut, ainakin mulla :). Ollaaan Annan ja Markuksen kanssa huomattu, että Kanadassa ja Suomessa on monia yhtäläisyyksiä ja varsinkin ulos vilkaisemalla voisi luulla olevansa Suomessa. Moni asia on kuitenkin täällä eri tavalla ja alhaalle oonkin listannu muutamia pointteja mitkä on pistänyt mun silmään tän ekan viikon aikana.



-Ihmiset ovat älyttömän ystävällisiä!!! Kanadalaisia on aina kehuttu ystävällisiksi ja avoimiksi, mutta tää todellisuus kyllä vähän yllätti. Meitä on autettu jo niin paljon ja meidät on otettu tosi hyvin vastaan tänne. (Ollaan suunniteltu  mm. yhteisiä Vancouver- ja patikoitireissuja paikallisten kanssa ja he mielellään näyttävät meille uusia paikkoja ja toimivat meidän oppaina, huippuu!)

-Opiskelu on aivan erilaista kuin mihin Suomessa on yliopistossa tottunut. Täällä on pienet ryhmäkoot, keskustelua syntyy helposti, läksyjä tulee hirveesti, opettajat kiertelevät luokassa, pistokokeita järjestetään yms. Mulle ainakin tulee ihan mieleen yläaste ajat ;D

-Koulukirjat on superkalliita ja ne on pakollisia jokaisella kurssilla. Jos et hommaa kirjaa sut potkitaan kurssilta ulos :D (kansiksen kirjat maksaa esim noin 100-200 dollaria)

-Luentoja on sekä illalla että aamulla. Annan tiistain luento loppuu mm. 21.50 :D hullua!! Mulla sentäs vähän inhimillisempään aikaan 18.50.

-Täällä on tosi paljon intialaisia ja muutenkin aasialaisia :D

-Vuorimaisemat <3 oon aina yhtä innoissani kun meen ulos ja nään upeit vuorii mun ympärillä (en malta oottaa et pääsen patikoimaan vuorille)





Eka viikko kului täällä tosi nopeesti, kun oli kaikkee uutta vaan ympärillä ja paljon kaikkee tekemistä! Tullaan seuraavissa postauksissa kertoon tarkemmin elämästämme täällä, missä asutaan, miten opinnot on lähtenyt käyntiin ja tulevista matkoista! Ens viikonloppuna meidän olis tarkotus suunnitella Seattlen matkaa, kävästä Vancouverissa ja/tai mennä vähän vuorille reippailemaan! Saa nähdä miten ne sujuu :D 



-Stella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti