torstai 19. tammikuuta 2017

Ihana Vancouver!

Lauantainen päiväretki Vancouveriin kuuluu ehdottomasti tähänastisten lempparipäivien joukkoon! Me lähdettiin isolla joukolla aikaisin aurinkoisena pakkasaamuna kohti Vancouveria, käytiin tsekkaamassa turistikohteita niin paljon kuin yhteen päivään on vain mahdollista saada aikataulutettua, ja palattiin myöhään illalla Abbotsfordiin. Meitä lähti matkaan suhteellisen iso porukka, autolla ja bussilla liikkuen, mukana porukkaa Kanadasta, Australiasta, Ranskasta, Hollannista, Italiasta, Intiasta ja sitten me suomalaiset eli mää, Stella ja Markus. Vaikka me oltiin tietysti haaveiltu kiertoajelusta Vancouverin häikäisevän upeissa maisemissa, ei me oltaisi osattu odottaa niin superhauskaa ja muistorikasta päivää kuin mitä me saatiin kokea. Päivästä tuli lopulta hauskin ikinä!!

Seawall, Stanley park.

Aamun ensimmäinen etappi oli Capilano Suspension Bridge, jossa me kierrettiin alueen puistoa. Kyseinen kuuluisa alue puistoineen, lukuisine siltoineen ja kauniine maisemineen on olennainen turistikohde Vancouverissa, mikä oli havaittavissa väkimäärästä myös kylmänä tammikuisena pakkaspäivänä. Sisäänpääsylipulla pääsi kiertelemään alueella koko päiväksi, mutta muutaman tunnin tallustelun jälkeen kukaan meistä ei enää melkeinpä tuntenut jäätyneitä jalkojaan tai kasvojaan, joten oli aika jatkaa matkaa. Mikäli joskus Vancouveriin päätyy, on syytä ehdottomasti käydä katsastamassa nämä maisemat, jotka ovat juuri niin kanadamaiset mitä etukäteen voisi kuvitella!

Aamun eka etappi Vancouverin pohjoisosassa!
Matkalla Capilano Bridgelle!

Stella, Markus, Curtis, David, Daphne, Georgia, Erika ja Anna

Suosittelen Capilano Bridge kaikille luonnon ystäville! Luonto täällä toki on samankaltaista Suomen luontoon verrattuna. Kaikki on vaan hitusen massiviisempaa täällä, kuten vaikkapa puut on isompia. :D Capilano Bridge Parkissa voi valita useamman eri reitin jota kävelee alueella. Me käveltiin vain pari eri reittiä, mutta ehdittiin silti nähdä hirmu paljon kaikkea erilaista. Tässä ylhäällä ja alhaalla pari kuvaa meidän retkeltä!

Capilano Suspension Bridge Park





Tuntui välillä kuin oltaisiin oltu päiväkodin ryhmäretkellä: jokaisella jäsenellä eri kiinnostuksenkohteet ja taipumus lähteä tsekkaamaan maisemia varmasti eri suunnasta kuin muu porukka!


Päivän toinen etappi oli Stanley Park. Puisto on Vancouverin ensimmäinen ja suurin, ja sitä ei todellakaan ehdi nähdä yhden päivän aikana. Itse asiassa puisto on huono käsite tuollekin valtavalle alueelle, sillä kyse on ennemminkin suuresta lähiöstä, toisin sanoen todella jättimäisestä alueesta. Sielläkin kävelyreittejä ja puistoja on vaikka kuinka paljon. Pyörien vuokraaminen on suosittu tapa kiertää ympäri Stanley Parkia, mutta me skipattiin pyörävuokraus tällä kertaa ja käveltiin vain yhtä näköalareittiä. Stanley Park on suosittu paikallisten keskuudessa treenaamiseen, kuten juoksuun tai pyöräilyyn. Kyllä mielelläni eläisin arkeani tuollaisessa kaupungissa, jossa arkirutiineihin kuuluisi lenkkeily niissä maisemissa! Stanley Parkin tarinasta kerrotaan esimerkiksi täällä:
http://vancouver.ca/parks-recreation-culture/stanley-park-story.aspx.

Niin kova yritys olla kanadalaisia! (Mää sekä Daphne Hollannista)

Meeting the local residents...


Meillä oli lounastauon jälkeen hauskaa törmätessä paikallisiin eläinasukkeihin ( kuva yllä). En oo ikinä nähny tollaisia elävässä elämässä ja ne oli vielä niin ihmisläheisiä että puraisi yhtä meidän porukasta käteenkin. :D Oli huvittavaa katsella niiden omaa pikku showta siellä ihmisjoukossa! Noi pesukarhut näyttää suloisilta mutta on todelliselta luonteeltaan aika katalia ja viekkaita!! 
(Mietin, onkohan noi supikoiria vai haisunäätiä vai pesukarhuja tai whatever mutta kuvottavia ne lopulta oli...)


Seawall, Stanley Park

UFV:n porukka kokonaisuudessaan!!


Stanely Park oli ehdottomasti hienoin kokemus, vaikka me nähtiin siitä vain pienenpieni murto-osa ja suurin osa koko alueesta odottaa tutkimista vielä seuraavina kertoina, niitä odotellessa!! Maisemat Seawall -reitiltä oli mielettömän upeita. Aurinko alkoi kuitenkin laskea ja päivä lähentyä loppuaan, joten jatkettiin matkaa Granville Islandiin. Siellä oli maailman ihanimpia pikkuruisia ruokakojuja ja todella kansainvälinen tunnelma: mini-ruokamarkettien teemat ja tuotteet olivat kirjaimellisesti maailman jokaisesta kolkasta ja tuosta kyseisestä hallista voit löytää epäilemättä minkä tahansa tuotteen mitä tahansa vain etsit! Granville Island on paikka, jonne aiotaan palata ehdottomasti seuraavalla Vancouverin retkellä. :) Se ei ole pelkästään ne ihanat tuoreet herkut, vaan etenkin tunnelma. 

(Kiinnostuneille lisää Granvillesta: http://granvilleisland.com/)

Me tytöt saatiin tuolta "kauppahallista" valtavan inspiraation ainekset kerätä hyviä juustoja ja leipomon tuoreita patonkeja seuraavan päivän leffailtaa varten. Onneksi matkassa mukana oli ranskalainen juustoasiantuntija, joka valitsi meille joka sortin juustot tietysti tuotantoalueen ja maun mukaan! Tästä seuranneen leffaillan ranskalaisine juustoineen ja patonkeineen tuun muistamaan parhaana sunnuntain leffailtana koskaan!!



Kanadalaiset vaahteranlehtijuustokakut, mitäpä muutakaan!

Granvillesta ajettiin enää Vancouver Canucksien kotiareenan ohi katsastamassa, minne me suunnataan ensi kerralla! Me ollaan menossa (taas todella isolla porukalla koska kiinnostuneiden määrä on odotettavasti huima) katsomaan Vancouveriin Canucksien peliä tämän talven aikana, mitä kaikki innoissaan odottavat. Kukaan meistä vaihto-opiskelijoista ei voi palata täältä kunniakkaasti kotiin ilman että olisi käynyt katsomassa yhden aidon jääkiekkopelin!! Odotan muutenkin hirmupaljon seuraavaa Vancouverin-reissua ja kaikkia paikkoja mitä ei vielä ehditty nähdä ja kokea. Mikä IHANA kaupunki!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti