torstai 5. tammikuuta 2017

Miten me tänne oikein päädyttiin?

Heippahei!

Täällä blogissa halukkaat voi seurata meidän Kanadan-seikkailuja pitkälle kevääseen saakka, joten palataan vielä hetkeksi yhden postauksen ajaksi aivan alkuun. Mistä pisteestä kaikki alkoi, mitä me tehdään täällä Abbotsfordissa, miksi me oltiin Los Angelesissa ja olisko meillä jotain fiksua kerrottavaa tuleville samanlaista reissua suunnitteleville matkaajille, joilla on tapana lisätä reissuun pientä lisäjännitystä sattumuksillaan.  




Me kaikki, eli Anna, Stella ja Markus, haettiin siis omasta kotiyliopistostamme (Vaasan yliopisto) vaihtokohdepaikkaa ja päädyttiin tänne Kanadaan Vancouverin metropolialueella sijaitsevaan University of The Fraser Valleyyn. Prosessi ennen vaihtoon lähtemistä oli täynnä monenmoista lippusta ja lappusta, dokumentteja, todistuksia ja kopioita lukuisista eri asiakirjoista, kymmenittäin sähköposteja monille eri tahoille, hakemuksia yliopistoon, majoituspaikkoihin ja maahantuloa varten sekä muuta valmistelua ja suunnittelua. Onneksi me voitiin kolmisteen vähän jakaa vastuualueita ja auttaa toisiamme prosessin aikana. Jouluksi jäi sitten enää pakkaaminen! 

Me kaikki saimmekin sitten kuluttaa joulunpäivät pakkausten merkeissä, eikä siitä todellakaan tullut helppo homma. Neljän vuodenajan, yliopiston ja eri harrastusten pakkaaminen yhteen matkalaukkuun ja 20 kg:aan kuulostaa mahdottomalta tehtävältä ja sellainen siitä tulikin. Vaatteet on loppunut jo nyt kesken eikä meillä (=ainakaan tytöillä...) oo oikeasti mitään päällepantavaa!! Varsinkin nyt kun kylmyys on taas kohdannut, olis kivaa jos pipoja, hanskoja, villapaitoja ja talvitakkeja olisi enemmän kuin ne yhdet.


Syksyn aikana järjestellessämme ja varaillessamme matkoja päädyimme siihen, että Suomesta kannattaa ehdottomasti lentää ennemmin USA:han kuin Kanadaan, koska hinnoissa näiden välillä on todella iso ero! Sitten kun vertailimme eri lentoreittejä ja -yhteyksiä, päädyimme lentämään Suomesta Norjan kautta Los Angelesiin ja siitä eteenpäin Vancouveriin. Ideoista kuitenkin kasvoi mahtavampia toistensa perään ja tunnetusti joukossa viisaus vahvistuu! Siksipä päädyimmekin, vaikka itse sanonkin, todella erinomaiseen ratkaisuun reissusuunnitelmissamme: viikon loma Losissa ennen lukukauden aloitusta uudessa koulussa! 


Yksi meistä oli aiemmin käynyt New Yorkissa, mutta muuten Jenkit ja etenkin juuri LA olivat kaikille aivan uusia kokemuksia. Viikko LA:ssa oli ehdottomasti kaiken arvoinen ja meidän kaikkien lämpimästi suosittelema kohde! Meillä oli tosi hauskaa ja saimme jatkaa matkaa sieltä eteenpäin mukanamme huimia uusia kokemuksia ja unohtumattomia muistoja. Yksi iso tekijä, mikä teki matkastamme täydellisen, oli mahtavat AirBnB -hostit jotka auttoivat meitä päivien suunnittelussa ja kertoivat paikallisten näkökulmasta parhaista kohteista ja visiitin arvoisista paikoista. Emme olisi osanneet suunnistaa Losissa ilman paikallisten, erityisesti meidät majoittaneen pariskunnan, apua!


Kärsimme yllättävän vähän, tai oikeastaan emme ollenkaan, aikaerorasituksesta. Saapuessamme Losiin oltiinkin valvottu yli vuorokausi putkeen, joten saimme heti nukuttua kunnon yöunet ja sitten rytmi olikin jo kääntynyt oikeaksi kerralla. Lomailtojen päätteeksi olimme tosin aivan rikki ja poikki, ehkä tuosta rytmien kääntymisestä ja todella tapahtumarikkaista ja menevistä päivistä johtuen. Lähdettiin aina aikaisin liikenteeseen ja tultiin myöhään takaisin nukkumaan, herätäksemme taas uuteen menoja täyteen suunniteltuun päivään. Aikaeroon tottuminen on auttanut meitä hiumasti ekoina päivinä, sillä monet Euroopasta tulleet vaihtarit ovta vielä rytmeistä sekaisin.

Kaikkien alkujärjestelyiden ja hässäkän jälkeen on hyvä olla vihdoin perillä!
Terveisiä Pohjolaan! Anna

Venice Canals

Venice Canals

Vikan päivän kiertelyt Beverly Hillsin kaduilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti